Çeçen Genç Norveçte 'Katliam İşbirlikçisi' Diye 17 Saat Hücrede Tutuldu
Norveç’in Utoya adasındaki katliamdan sağ kurtulan 17 yaşındaki bir çeçen gencin, arkadaşları kadar üzgün görünmediği gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınıp “Yüzyılın Canisi” Breivik ile aynı karakola götürüldüğü ortaya çıktı.

çeçen mülteci Anzor Djoukaev’in ailesi bu yüzden oğullarını katliamda öldü sanmış.

NORVEç’in Utoya Adası’nda İşçi Partisi Gençlik Kolları’nın 22 Temmuz’daki kampı sırasında gerçekleşen, 66 gencin öldürüldüğü katliamla ilgili Norveç polisine eleştirileri artıracak bir gerçek daha ortaya çıktı.

VG Gazetesi’nin haberine göre partinin gençlik kolları üyesi olan 17 yaşındaki çeçen mülteci Anzor Djoukaev, katliamın ardından adada polis tarafından gözaltına alındı. Djoukaev’in katliamdan sağ kurtulan arkadaşları kadar üzgün ve sarsılmış görünmediğini öne süren polis, suç üstü yakalanan Anders Behring Breivik ile birlikte çeçen genci de gözaltına aldı. Djoukaev, Breivik’in de bulunduğu polis botuyla anakaraya götürülüp 17 saat boyunca “Yüzyılın Canisi”ne yakın bir hücrede tutuldu. 2001 yılında Norveç’e mülteci olarak çeçen gencin ailesinin, bu 17 saat boyunca oğullarının katliamda öldüğünü düşünerek şok yaşadığı belirtildi. Hönefoss Emniyet Müdürü Kjel Magne Tvenge bir hata yaptıklarını kabul ederken, gözaltına aldıkları gencin ailesine haber vermediklerini de doğruladı. (Hürriyet)