Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Suriye Çerkes Köylerini Bombalıyor
Suriye ordusu çerkes köylerini bombalıyor. Suriye’de bulunan çerkes köylerinde bombalama sonunda birçok kişi yaralandı ve yaralıların durumu oldukça ağır. Suriye'deki çerkeslere dayanarak verilen habere göre ülkedeki çatışmalar çerkeslerin toplu yaşadıkları köy ve kasabaları da ciddi tehdit ediyor.
Ağır bombardıman altında kalan çerkes köylerinde çok sayıda yaralı var. Azerice yayın yapan www.istiqamet.com sitesinin haberine göre Suriye'de yaşayan çerkeslerin durumu çok ağır.
Istiqamet.com'un Suriye'deki çerkeslere dayanarak verdiği habere göre ülkedeki çatışmalar çerkeslerin toplu yaşadıkları köy ve kasabaları da ciddi şekilde tehdit ediyor.
Esed ordusu ile özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmaların ortasında kalan bazı çerkes köylerinde ölen ve yaralananlar var.
Verilen son bilgilere göre Şam'ın 16 km yakınındaki çerkes köyü olan Merc el Sultan köye 2 gündür bombalanıyor. Humus'un 30 km yakınındaki diğer bir çerkes köyü Merc Aldur da aynı akibeti yaşamakta. Bu iki köy sakinlerinin çoğunun yerlerini terk ederek Kudsiye'deki çerkes mahallesindeki tanıdıklarının yanına yerleştikleri belirtiliyor.