Sabur Ali Kujulov Artık Serbest
çeçen mücahid  Sabur Ali Kujulov serbest bırakıldı.
İltica başvurusu değerlendirilme aşamasında bulunan ve düzenli olarak imzaya gittiği İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nce 28.12.2016 tarihinde alıkonulup hakkında tekrar sınır dışı kararı alınan çeçen mücahid  Sabur Ali Kujulov serbest bırakıldı.
Rusya işgaline karşı 1994 yılı itibari ile Aslan Mashadov ve Şamil Basayev'in de aralarında bulunduğu önemli liderlerle birlikte 2015 yılına kadar mücadele eden; sağlık sorunları nedeni ile Türkiye'ye sığınarak, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde iltica başvurusunda bulunan Sabur Ali Kujulov, 28 Aralık günü İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğünce alıkonularak hakkında sınır dışı kararı verilmişti.
Daha önce can güvenliği bulunmadığından bahisle Rusya'ya iade edilemeyeceği yönünde mahkeme kararı bulunan Kujulov bu karara rağmen bir oldu bittiye getirilerek Rusya'ya iade edilmek istenmesi tepkiyle karşılandı.
Kafkas diasporası ve duyarlı Türkiye kamuoyunun gerek doğrudan müracaatları, gerek açılan imza kampanyası sonuç verdi ve Kujulov bugün itibarıyla serbest bırakıldı.