Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Abhazya ve Rusya arasında askeri işbirliği anlaşması imzalandı
Rusya Savunma Bakanı Vekili Alexander Fomin ve Abhazya Silahlı Kuvvetleri Genel Sekreteri Albay General Anatoly Khrulev dün Moskova’da askeri işbirliği anlaşması imzaladı.
24 Kasım 2014 yılında Rusya ve Abhazya arasında imzalanan “İttifak ve Stratejik Ortaklık” anlaşması 2 Kasım 2016 tarihinde Rusya Federasyonu Duma’sı tarafından onaylanmıştı. Rusya Savunma Bakanı Vekili Alexander Fomin ve Abhazya Silahlı Kuvvetleri Genel Sekreteri Albay General Anatoly Khrulev bu anlaşma doğrultusunda Moskova’da bir araya geldi. Görüşmede, Rusya ve Abhazya arasında ortak askeri birlik oluşturularak düşmanlara karşı önlem almak ve Abhazya ordusuna ait silahların modernizasyonu konusunda anlaşmaya varıldı.

“Modernizasyonda hedef 2020
Rus Savunma Bakanı Vekili Fomin ve Abhazya Silahlı Kuvvetleri Genel Sekreteri Khrulev arasında yapılan görüşmede en çok silah modernizasyonu konusu üzerinde duruldu. Anlaşmada Abhazya Silahlı Kuvvetleri’ne ait tüm ordu teçhizatlarının ve silahların modernize edilmesi kararı çıktı. Taraflar bu konuda 2020 yılına kadar çalışmaların tamamlanması konusunda fikir birliğine vardı. Buna göre Abhazya ordusunun silahları modernize edilecek ve olası bir savaşa hazır hale gelmiş olacak.