Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Şerafeddin Erel
1882 yılında Kafkasya’nın Dağıstan yöresinde Büyük Sugrat köyünde doğdu. Lak (Gazikumuk) boyundandır. Ku­zey Kafkasya'nın Bolşevikler tarafından işgalinden sonra Türkiye'ye göç etmek zorunda kaldı (1921).
Samsun ve İstan­bul'da kuyumculuk yaptı. Nümizmatik (eski paralar) konu­sunda uzmandı. Bu konuda yayınlanmış broşürleri mevcut­tur. Anayurdu Dağıstan ile ilgili eseri (çeşitli yanlışlar ve değerlendirme hataları da içermekle birlikte) Türkiye'de bu konuda yayınlanmış en kapsamlı monografidir.
Erel'in "Tarih Dünyası", "Cumhuriyet", "Yeni Sabah", "Tercüman", 'Azerbaycan Yurt Bilgisi" "Tarih-Coğrafya Dünyası” gibi gazete ve dergilerde tarih ve nümizmatik ko­nusunda yayınlanmış çeşitli makaleleri bulunmaktadır. 1989 yılında İstanbul’da ölmüştür.

Basılmış kitap ve broşürleri: "Dağıstan ve Dağıstanlılar" (İstanbul 1961), "Nadir Birkaç Sikke" (3 Kitap, İstanbul 1963-70), "Azerbaycan Politikacılarının Yanlışları" (İstanbul 1968), "önemli Birkaç Kitabe" (İstanbul 1971)...

____________________________________

Kaynak:
Sefer E. Berzeg, Kafkas Diasporasında Edebiyatçılar ve Yazarlar Sözlüğü,Samsun-1995