Abdülhalim Sadullayev
 
1967 yılında çeçenistan'ın başkenti Grozni'nin 12 kilometre uzağında bulunan Argun şehrinde doğdu.
Argun kentini kuran Ustradoy aşiretine mensuptur.
ünlü çeçen din adamlarından eğitim aldı. çeçenistan Devlet üniversitesi Filoloji Fakültesinde okudu ancak savaşın başlaması sebebiyle bitiremedi.
Birinci Rus-çeçen savaşına katıldı. Bir dönem Argun camii imamlığı yaptı.
1999 yılında Cumhurbaşkanı Mashadov'un kararı ile Şeriat Anayasası Devlet Komisyonu'na alındı.
İkinci Rus-çeçen savaşının başlamasının ardından, çeçen İçkerya Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerine bağlı “Argun Gönüllüler Birliği”nin başkanlığını yaptı.
2002 yılında “Devlet Savunma Komitesi–Şura Meclisi” (savaş zamanı için çeçen İçkerya Cumhuriyeti’nin yönetim dairesi) kararı ile, çeçen İçkerya Cumhuriyeti Şeriat Mahkemesi Başkanlığına ve Devlet Savunma Komitesi-Şeriat Mahkemesi Şeriat Komitesi Başkanlığı'na getirildi.
2003 yılında Rus özel güçleri Sadullayev'in eşini kaçırdı. Fidye karşılığında serbest bırakılması için verilen çabalar sonuç vermedi. Sadullayev'in eşi, kocasının ve çeçen savaşçıların nerede olduğu konusunda bilgi almak isteyen FSB tarafından işkenceye maruz bırakıldı, ancak hiç bir bilgi alamayınca acımasızca öldürdü.
çeçen İçkerya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aslan Mashadov'un ölümünün ardından, anayasaya göre çeçen İçkerya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı oldu. Aynı zamanda çeçen İçkerya Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetler Komutanlığı görevini üstlendi.
17 Haziran 2006'da Argun kentinde girdiği çatışmada şehit oldu.
Sadullayev çeçence, Arapça ve Rusça bilmekteydi.
Abdulhalim Sadullayev, birinci çİC Cumhurbaşkanı Cahar Dudayev tarafından oluşturulan “Ulusun Şerefi” (K'oman Si) madalyasıyla ve çİC Cumhurbaşkanı Aslan Mashadov tarafından da iki kez “çeçenistan Devlet Nişanı” ile ödüllendirilmişti. (KAFKASEVİ)