Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Erdoğan, Moskova'da Medvedev ve Putin ile görüştü


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ve Gürcistan arasındaki Güney Osetya çatışması konusunda temaslarda bulunmak için Moskova'ya geldi.

Moskova'ya geldikten hemen sonra Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev tarafından kabul edilen Erdoğan, görüşmeye girmeden yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya ilişkilerinin ekonomik, siyasi ve askeri alanda geliştiğine dikkat çekerek, Rusya'nın Türkiye'nin birinci ticaret ortağı haline geldiğini vurguladı.

Rus ve Türk halklarının artan turizm ilişkileri sayesinde birbirlerini daha da yakından tanıma olanağı bulduğunu belirten Erdoğan, görüşmede Güney Osetya'daki durumu da değerlendireceklerini söyledi.

Medvedev de görüşmeye geçmeden yaptığı konuşmada, Türkiye-Rusya ilişkilerinin her alanda giderek geliştiğini kaydederek, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 25 milyar dolara ulaştığını, Türkiye-Rusya ilişkilerinin bölgesel ve uluslararası boyutu olduğuna dikkat çekti.

Medvedev, Erdoğan ile görüşmesinde "Gürcistan'ın saldırganlığını da ele alacaklarını" ifade etti.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın da katıldığı görüşme basına kapalı yapılıyor.(KAFKASEVİ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.