Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Bu da Rus usulü seçim…
Skandal! Seçmenlerin % 55'i Hiç Sandık Başına Gitmedi; Ama Katılım % 98 (!)
İnguşetya’da 2 Aralık 2007 de yapılan Duma seçimlerine %  98 olduğu açıklanan katılımın düzmece olduğu ortaya çıktı.
İnguşetya.ru isimli internet sitesinin öncülüğünde bir çalışma yapan "Ben Oy Kullanmadım" adlı hareket kapı kapı dolaşarak, 18 yaş üstündekilere seçime katılıp katılmadıklarını sordu. Görüşmecilerden 87 bin 340’ı seçime katılmadıklarını söyleyerek, yazılı beyanda bulunup imza verdiler. Yapılan çalışma sonucu seçmenlerin % 54,5'nin seçimlerde hiç sandık başına dahi gitmedikleri ortaya çıktı. Seçmenler, 2 Aralık 2007 de yapılan Duma seçimlerine katılmama nedeni olarak İnguşetya Devlet başkanı Murat Zyazikov'un politikalarını onaylamamalarını, İnguşetya ekonomisindeki berbat durumu ve yolsuzlukların ayyuka çıkmasını gerekçe gösterdiler.
“Ben oy kullanmadım” hareketinin öncüleri, toplanan 87 bin 340 dilekçenin Moskova’da bir Avukatlık bürosuna gönderildiğini, bu büro tarafından düzenlenecek genel bir dilekçe ile Rusya Federal Başsavcılığı’na teslim edilerek 2 Aralık 2007 de yapılan Duma İnguşetya seçim sonuçlarının tekrar incelenmesinin talep edileceğini belirttiler.
Kavkaz Uzel'in sorularını cevaplandıran İnguşetya.ru sitesinin eski editörü Magomed Evloyev’da, eğer Rusya Başsavcılığından red cevabı alırlarsa, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıyacaklarını söyledi. Magomed Evloyev, Zyzzikov'un %  98 gibi yüksek bir katılım oranı göstererek güya İnguşetya’nın hem kendi, hem de Putin’in politikalarını desteklediği görüntüsü vermeye çalıştığını iddia etti. Evloyev, “Böylece Kremlin’e karşı pozisyonunu güçlendireceğini düşünüyor olmalı” dedi.
Bilindiği gibi İnguşetya Merkez Seçim Komisyonu 2 Aralık 2007 Duma seçimlerine katılımın %  98 olduğunu açıklamıştı. Yerel gözlemciler bu dilekçelerden sonra komisyonun açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığının ortaya çıktığını, durumun komediye dönüştüğünü belirtiyorlar. (Kafkasevi.com)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.