Arama

İnguşetya Mitingi’nde olay:1’i ağır çok sayıda yaralı var
İnguşetya’nın Nazran kentinde bugün sabah saatlerinde başlayan mitingde çıkan çatışmalarda 1’i ağır olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı.

Kafkas Uzel’in bildirdiğine göre, 1’isi kritik olmak üzere onlarca kişinin yaralandığı çatışmalarda bir otel ve gazete binası da ateşe verildi. çıkan çatışmalar sonrasında mitinge katılanların bir kısmı gözaltına alındı. Ekho Moskova muhabirleri Vladimir Varfolomev ve Roman Plyisov, özgürlük Radyosu muhabiri Danil Galperoviç, Novaya Gazete Muhabiri Olga Bobrova ve insan hakları örgütü Memorial’ın temsilcileri Yekaterine Sakiryanskaya ve Timur Akiyev de gözaltına alınanlar arasında.
Memorial Başkanı Oleg Orlov, insan hakları savunucuları olarak mitinge katılmadıklarını, orada sadece gözlemci olarak bulunduklarını söyledi.

Orlov’a göre Sakiryanskaya elinde video kamera olduğu için planlı bir şekilde tutuklandı; meslektaşı Timur Akiyev de darp edildikten sonra Nazran Emniyeti’nde gözaltına alındı.
Miting meydanı tahliye edilerek güvenlik kuvvetlerinin kotrolüne girerken, mitinge katılanlar ara sokaklarda toplu olarak beklemeye geçtiler
Bu arada miting organizasyon komitesi, 23 Şubat’ta mitingin aynı meydanda tekrar edileceğini duyurdu. Mitingi organize eden komitece Putin’e yazılan mektupta, İnguşetya yönetiminin yolları bariyerlerle kapatarak Nazran’da barış içersinde yapılacak mitingi engellediği, güvenlik birimlerinin Moskova’dan gelenlerin kaldığı Assa Oteli ile Serdalo Gazetesi Binası’nda yangın çıkararak provakasyonlarda bulunduğu belirtildi.

 İnguşetya İHD (Marş) Başkanı Magomed Musolgov, 200 kişinin ellerinde “terörizm ve yolsuzluklara hayır” yazılı pankartlarla meydana geldiği sırada yerel yönetimin en ağır donanıma sahip askerlerle saldırdığını ve mitinge katılanlara adeta savaş açtığını söyledi.

Saldırı sonucu silahla ağır yaralanan bir kişi yoğun bakımda tedavi altına alındı.
Hatırlanacağı üzere mitingden önce bir çok tutuklamalar yapılmış, ülkenin dışarıyla bağlantısını sağlayan tinternet bağlantısı da kesilmişti.

Ayrıca Başsavcı yardımcısı Gelani Mejuyev dün vatandaşlara mitinge katılmamaları çağrısında bulunmuş; İnguşetya Müftüsü İsa Hamhoyev de açıklamalarda bulunarak insanları ‘aklı selime’ davet etmiş ve mitinge gitmemelerini istemişti.
Yönetim muhaliflerinden olan ve Moskova’da yaşayan İnguş asıllı iş adamı Musa Kligov, bugünkü mitinge katılanların güvenliği için 23 Şubat’a alınması müracaatında bulunmuştu.
Hükümet de miting başlamadan önce bölgeyi operasyon bölgesi ilan etmişti.(Kafkasevi)






Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.