Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

İnguşetya’da Gözaltına Alınan Gazeteciler Serbest Bırakıldı
İnguşetya güvenlik birimleri tarafından 26 Ocak’daki Nazran mitinginde tutuklanan gazeteciler serbest bırakıldı.
Rusya’nın önde gelen insan hakları savunucularından Aleksandr çerkasov, Ekho Moskova radyosuna yaptığı açıklamada, "İnsan hakları örgütlerinin baskısı sonucu gazeteciler serbest bırakıldı" dedi.
Kavkaz Uzel'in bildirdiğine göre, dün saat 11.00’da Ria Noovsti haber ajansının kameramanı Said Hüseyin Tsarnayev, Jizn gazetesi çalışanı Mustafa Kurskiyev, yakılan "Serdalo" gazetesi binasının fotoğraflarını çekerken gözaltına alınmış, yangını çıkarmakla itham edilmişlerdi. 
Memorial'ın önde gelen yöneticilerinden Aleksandr çerkasov Kavkaz Uzel'e yaptığı açıklamada da,  Tsarnaye ve Kurskiyev'in FSB ve İnguşetya İçişleri Bakanlığı görevlileri tarafından gözaltında tutulduğu sırada işkence gördüğünü, vücutlarında darp izleri bulunduğunu, ayrıca gözaltında kendilerine ne yiyecek, ne içecek hiçbir şeyin verilmediğini iddia etti.
Hatırlanacağı gibi 26 Ocak’ta İnguşetya’nın Nazran şehrinde yolsuzluğa,  terörizme, insan hakları ihlallerine hayır mitinginde olaylar çıkmış, bir çok kişi gözaltına alınmış, birçok kişi de yaralanmıştı. (Kafkasevi)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.