Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Bryza: 'Abhazya ve G. Osetya'yı Rusya, Nikaragua ve Hamas'tan Başka Hiçbir Ülke Tanımayacak'
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Matthew J. Bryza, Amerika'nın Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü tanıdığını ve tanımaya devam edeceğini söyledi.
Matthew J. Bryza yaptığı açıklamada, Amerika'nın Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarını hiçbir zaman tanımayacağını söyledi. ABD Dışişleri Bakanı Müşteşar Yardımcısı Matthew J. Bryza, Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerinin bağımsızlığını Rusya, Nikaragua ve Hamas'tan başka dünyada hiçbir ülkenin tanımayacağını belirtti.
Matthew J. Bryza , başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, Amerika'nın Gürcistan ile stratejik ortaklık anlaşması imzaladığını belirterek Amerika'nın bundan sonra da Rusya'nın Abhazya ve Güney Osetya'yı tanıma kararını geri aldırmak için diplomatik mücadele vereceğini ifade etti. Matthew J. Bryza, "Cenevre görüşmeleri başta olmak üzere, tüm Rusya ile olan ilişkilerimizde Rusya'nın Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü ihlal ederek yanlış yaptığını dile getireceğiz. "dedi.
Matthew J. Bryza ABD ile Gürcistan arasında imzalan stratejik ortaklık belgesinin Gürcistan'ın güvenliğini garanti altına aldığını, bunun yanı sıra Gürcistan ile enerji, ekonomi ve demokrasinin gelişimi alanlarına katkı sağlayacaklarını söyledi. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.