Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

CIA : 'Abhazya ve Güney Osetya Sıcak Bölge Potansiyeli Taşıyor'
 
Amerika istihbarat servisi CIA'ce yayınlanan uluslararası güvenlik raporunda, Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri'nin sıcak çatışma potansiyeli taşıdığını açıklandı.
Amerika ulusal istihbarat servisi  CIA'nin Başkanı Dennis Blair, 12 Şubat 2009 tarihinde Amerikan Senatosu'na yaptığı sunumda, Rusya Federasyonu ile Gürcistan arasında Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri üzerinden çatışma potansiyeli bulunduğunu açıkladı.
CIA Başkanı Dennis Blair, Rusya Federasyonu’nun bölgede askeri alanda genişlemek istemesi, bu cumhuriyetler ile kurduğu ekonomik ve politik ilişkilerin bölgedeki riski ve provokasyonları artıracağı analizinde bulundu.
Dennis Blair, Gürcistan’da iç politikada istikrarın sağlandığını ancak Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin bundan sonra izleyeceği politikalarının  demokrasiyi güçlendirebileceğini veya duraksatabileceğini söyledi. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.