Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Yamadayev Suikastinde Gözaltı Sayısı 20 Oldu
 
Dubai polisinin Salim Yamadeyev saldırısıyla ilgili gözaltına aldığı Rus sayısı 20'ye ulaştı. Gözaltına alınanlardan hiçbirinin çeçenistan veya istihbarat birimleri ile irtibatlarının bulunmadığı, yakalanma nedenlerinin saldırı sırasında yakın eğlence yerlerinde bulunmaları olduğu iddia ediliyor.
Aralarında Rus işadamlarının da bulunduğu gruptaki en göze çarpan isimler Samaralı işadamı Aleksey Sızdıkov ile Petersburglu Maksim Dolgopolov... Yakalananlar arasında 13 yıldır Dubai' de yaşayan bir Rus işadamı da var. Tanıkların saldırganı, 30-40 yaşlarında olarak tanımladığı ve gözaltına alınanların tamamının bu yaşlarda olduğu ifade ediliyor.
Salim Yamadeyev'in ise saldırı sonrasında öldüğü ve Dubai'de toprağa verildiği bildirildi. Dubai emniyet müdür yardımcısı Dahi Halfan Tamim'in açıklamasına göre Yamadeyev saldırı sonrasında hayatını kaybetti, cesedi ise kardeşi İsa Yamadeyev'e verildi. Emniyet müdür yardımcısı bu konuda Rusya'nın Dubai konsolosu Sergey Krasnogor'un da bilgilendirildiğini ifade etti.
çeçenistan başkanı Ramzan Kadırov da Yamadeyev'in öldüğünü doğruladı. Kadırov, Yamadeyev`in çok sayıda yasadışı faaliyette bulunduğunu ancak ölmesi yerine cezasını çekmesini tercih edeceğini savundu.(DüNYA BüLTENİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.