Arama

Yamadeyev'in Ölümü Başka Bir Cinayetle Bağlantılı
 
Rus yanlısı çeçen komutanın ölümünün başka bir cinayetle bağlantılı olduğu öne sürüldü.
Dubai polisi Salim Yamadeyev'in tartışma sonucunda saldırıya uğradığını öne sürdü. Ancak bu iddia doğrulanmadı. Saldırıdan sorumlu tutulan Rusya vatandaşları da serbest bırakıldı. Şu anda Dubai emniyet birimleri başka bir iddia üzerinde duruyorlar ve Yamadeyev saldırısının önceden planlandığını düşünüyorlar.
Ortaya atılan iddilardan birisi de Suudi direnişçi Ebu el-Valid'in Yamadeyev'in düzenlendiği operasyon sonrasında öldürülmesi ve bunun öcünün alınması şeklindeydi. Ancak bu konuda da kesin bir delil dile getirilmedi.

Başka bir iddia da hem Salim Yamadeyev hem de kardeşi Ruslan Yamadeyev saldırısının avukatı Stanislav Markelov'un ölümüyle bağlantısının olduğu şeklinde. Markelov Ocak ayında Moskova'da öldürülmüştü. Markelov'un savunduğu çeçenler arasında Salim Yamadeyev'in "Vostok" birliğinde yer alan askerler de bulunmaktaydı. Markelov çeçenlerin savunmasından vazgeçmeği düşünüyordu. Askerler insan kaçakçılığında suçlanmaktaydı. İnsan ticareti şu anda çeçenistan'da yapılmıyor. Bu konuda bilgisi olan Yamadeyev kardeşleri ve avukat Markelov da öldürüldü. Ancak bu ticaretin gerçek sahibinin ismi belirsizliğini korumakta. İddiaya göre üst düzey görevde bulunan birisi tanıkları ortadan kaldırmakla kendisine uzanan yolu kapatmaya çalışıyor.(DüNYA BüLTENİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.