Arama

Dubai’deki Suikastta Kadirov Gölgesi...
 
BİRLEŞİK Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde görevli polis yetkilileri, 28 Mart’ta evinin otoparkında vurularak öldürülen çeçen Sulim Yamadayev’in suikastının arkasında çeçen başbakan yardımcılarından birinin olduğunu iddia etti.
çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov’un düşmanlarından biri olarak bilinen Yamadayev, Rus yapımı altın renkli bir tabanca ile öldürülmüştü. İstanbul’da öldürülen iki çeçen’in de benzer Rus yapımı benzer tabancalarla öldürüldüğü tahmin ediliyor. Dubai polisi tabancanın yanında ele geçen bir çift siyah eldiveni de basına gösterdi.

çeçen sözcü yalanladı

Rus uzmanlara göre Yamadayev’in suikastı, Kadirav’un çeçenistan’daki son muhaliflerinden birini ortadan kaldırması anlamına geliyor. Ancak Kadirov’un sözcüsü, suikastın çeçen lideriyle hiçbir ilgisi olmadığını öne sürdü. öte yandan Dubai emniyetinden Dahi Halfan Tamim, suikasttan çeçen Başbakan yardımcılarında Adam Delimkanov’un sorumlu olduğunu düşündüklerini ifade etti ve “Cinayet yüzde 100 çeçenlerin işi... Bu çeçenlerin iç hesaplaşması” diye konuştu.

4 kişiye kırmızı bülten

Cinayetle bağlantılı olduğu düşünülen bir İranlı ile bir Tacik gözaltına alındı. Aralarında Rusya’da parlamentonun alt kanadı Duma’da milletvekili olan Delimkanov’un da bulunduğu ve Rusya kaçtıkları tahmin edilen şüpheli diğer 4 kişi için de uluslararası yakalama emri çıkarılacak. Delimkanov’un çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov’un yakın arkadaşı olduğu biliniyor. Bir zamanlar çeçenistan’ın en güçlü figürlerinden biri olan Yamadev son 6 ayda yurt dışında öldürülen 5’inci çeçen oldu. (VATAN)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.