Arama

Avrupalı Çerkesler Federasyonu 21 Mayıs'a Hazır
 
Avrupalı çerkesler Federasyonu (Euroxase)’nun her yıl düzenlediği 21 Mayis sürgün ve soykırımı anma etkinliğine bu yıl Berlin Kuzey Kafkas Kültür Derneği ev sahipliği yapacak.
Avrupalı Cerkesler Federasyonu Başkanı Admiral Daşdemir ve Berlin Kuzey Kafkas Kültür Derneği Başkanı Timur Yıldırım imzasıyla yapılan açıklamada, 21 Mayis 1864 tarihiyle simgeleşen Kuzey Kafkas halklarının uğradıkları soykırım ve sürgünün 145. yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirilecek anma etkinlikleri, 22-24 Mayıs tarihleri arasında Berlin Kuzey Kafkas Kültür Derneği ev sahipliğinde Berlin'de gerçekleştirilecek.
Almanya ve Almanya dışından katılımların da beklendiği 3 Günlük program akışı içerisinde yer alan isimlerden bazıları şöyle: Cem özdemir(MEP ve Almanya Yeşiller Partisi Eşbaşkanı), Yalçın Karadaş (Arastırmacı-Yazar/Jineps Gazetesi), Doc. Dr. Mitat çelikpala(TOBB Ekonomi ve Teknoloji üniversitesi), Hasan Kanbolat (ORSAM Başkanı), Prof. Dr. Udo Steinbach (Hamburg Ortadoğu Enstitüsü eski Rektörü), Havva Karadaş (çerkes Halk Şarkıları Yorumcusu), Alper Sürücü (Müzisyen). (KAFKASEVİ)

Sizde yorumunuzu eklemek için tıklayın.
Yorumlar
Tüm yorumları görüntülemek için tıklayın.
Tayfun - .
14 / 04
Bu gibi haberleri okudukca, icime yeniden yeniden ve yeniden umutlar doguyor, ucurumun kenarindan döndügümüz günler olacak insallah bu günler. Sagolun abilerim