Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

ABD, Güney Osetya'daki Seçimleri Tanımadı
 
ABD Dışişleri Bakanlığı, Güney Osetya bölgesinde yapılan parlamento seçimlerinin yasadışı olduğunu ve seçimleri kabul etmediklerini belirten bir bildiri yayınladı.
ABD Dışişleri Bakanlığı bildiride şu ifadelere yer verdi: "Gürcistan'ın ayrılıkçı bölgesi Güney Osetya'da parlamento seçimleri yapılmasını üzücü bir durumdur. Gerek yasal olmayan seçimleri, gerekse de sonucunu katiyen kabul etmiyoruz. Bu tür adımlar bölgedeki barış ve işbirliği neticesinde çözülecek sorunlara gölge düşürmektedir. ABD olarak bir kez daha Gürcistan'ın toprak bütünlüğü desteklediğimizi dile getirerek, Gürcistan'ı uluslararası haritada olduğu gibi bir bütün olarak görmekteyiz."
Ağustos ayında yaşanan savaşın ardından Rusya ve Nikaragua tarafından bağımsızlığı tanınan Güney Osetya bölgesinde parlamento seçimleri geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirildi. 34 sandalyeli parlamento seçimlerine katılımın yüzde 70'in üzerinde olduğu kaydediliyor. Seçimleri Güney Osetya lideri Edyard Kokoyti'nin partisi 46.38% oy alarak kazandığı açıklandı. (CİHAN)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.