Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Çerkesler Bir Kez Daha Avrupa Parlamentosunda Toplanıyor
 
AP yeniden çerkes Günü`ne ev sahipliği yapacak. Artık geleneksel hale gelen Avrupa Parlamentosu`nda çerkes Günü etkilikleri bu yıl 5 Ekim tarihinde yapılacak.
Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirecekleri Avrupa Parlamentosu`nda çerkezsGünü vesilesiyle Avrupalı çerkszler Federasyonu bir açıklama yayınladı. Avrupalı çerkesler Federasyonu açıklamasında, "Avrupalı çerkesler Federasyonu olarak geleneksel hale getirdiğimiz, Avrupa Parlamentosu`nda çerkes Günü etkinliğimizi, bu yıl Homeland and Diaspora (Anavatan ve Diaspora) Başlığı altında 05 Ekim 2009 tarihinde yine Avrupa Parlamentosu binasında gerçekleştiriyoruz. Küçümsenemeyecek özverilerle hazırlanan bugün, Anavatandan, Türkiye`den, A.B.D den, Avrupa`dan ve Ortadoğu`dan katılacak panelistlerimizle birlikte gerçekleştirilecektir. Amacımız, sizlerin ve bu değerli aydınlarımızın katkılarıyla kendimizi Avrupalı insanlara ve bunların parlamentodaki temsilcilerine daha iyi anlatabilmektir. Aydınlarımız tüm diaspora bölgelerini ayrı ayrı konu alarak, insanlarımızın yaşadığı bölgelerdeki kültür, dil, asimilasyon ve azınlık hakları konularında yaşanan erozyonun hangi aşamada olduğu, hangi konularda dışarıdan destek görmelerinin, yok olmama açısından zorunlu olduğu konularını, insanlarımızın yaşadığı bölgelerden verilecek örnek ve istatistiksel verilerle anlaşılır hale getirmeye çalışacaklardır. Biz, Avrupalı çerkesler Federasyonu olarak, bu etkinlikte, Kültürümüzün hangi evrelerden geçerek bugünkü halini almış olduğunu, hangi coğrafyalarda nasıl varılma çabası içerisinde olduğumuzu, tüm dünya insanlarının yanı sıra, kendi toplum fertlerimiz tarafından da bilinmesini ve anlaşılmasını istiyoruz" sözlerine yer verildi.


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.