Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Ünlü İnguş Muhalif Lider Öldürüldü
 
İnguşetya Cumhuriyeti’nin ünlü muhalif liderlerinden Makşaril Auşev, Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nde öldürüldü.
Dün sabah saat 9.30 civarında Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nin Nartan Köyü civarındaki Kafkas yolu üzerinde kimliği belirsiz kişilerce açılan ateş sonucu ünlü İnguş muhalif lider Makşaril Auşev olay yerinde hayatını kaybetti. Auşev’in yanında bulunan ve ağır yaralanan yeğeni 29 yaşındaki Tanzila Zeytova’nın Kabardey-Balkar Devlet Hastanesi yoğun bakımındaki tedavisi ise sürüyor. Şimdiye dek 5 kez ameliyat edilen Tanzilova Zeytova’nın hayati tehlikesinin devam ettiği bildiriliyor.
Makşaril Auşev, aynı zamanda Rusya Federasyonu İnsan Hakları Temsilcisi başkanlığındaki kurulun da üyesi idi.
Makşaril Auşev, Murat Zyazikov zamanında dönemin bir numaralı muhalifiydi ve o dönemdeki protesto gösterilerini organize ediyordu.
Murat Zyazikov İnguşetya Cumhurbaşkanlığından istifa edip, Yunus-Bek Evkurov göreve başlayınca Auşev bir açıklama yayınlayarak artık politika ile uğraşmayacağını deklare etmişti. Politikayı bırakan Auşev ünlü İnguş İnsan Hakları Savunucusu Magomed Hazbiev ile işbirliğini ise devam ettirmişti.
Makşaril Auşev’in en önemli misyonu Murat Zyazikov’u İnguşetya Cumhurbaşkanlığından uzaklaştırmak olmuş ve bu konuda yaptığı bir açıklamada “Murat Zyazikov İnguşetya tarihinde halkın bir numaralı düşmanı olarak kalacaktır” demişti. (KAFKASEVİ)

Sizde yorumunuzu eklemek için tıklayın.
Yorumlar
Tüm yorumları görüntülemek için tıklayın.
selim kafkaslı - ist
26 / 10
Öyle şerefsiz ,öyle soysuz bir dünya haline geldiki kozmik alemin küçük gezegeni dünya üzerinde yaşayan iki ayaklı canlılar - insan denilen tür yani - tıkınmak ,şatafat peşinde koşmak ,günü kurtarmak vb. hayvanlar alemine özgü hazcı duygular peşinde kısa ömrünü boşa harcarken başını kaldırıp dünyada olup biten her şeyi - bütün rezaletleri ,alçaklıkları ,haksızlıkları - bir akbabanın avın ölümünü belerken seyre koyulması gibi temaşa ediyor ...Bütün derdi bütün bu rezaletlerden payıma nasıl bir kazaç düşecek bole bakıyor her şeye ... dünya seyrediyor şerefsiz rus katlediyor.yaptığı en iyi işi -öldürmek - icra etmeye ara vermeksizin ,nefes almaksızın icra etmeye devam ediyor ... katil rus katil dünyanın gözleri önünde hazzın doruklarında dolaşıyor 21. yüzyılda post modernizm çağında bilimin ve sermayenin gölgesi altında ...YUH be dünya yuh olsun sana bilimin ,teknolojin ,demokratik degerlerinle beraber cehennemin dibine kadar yolun var !