Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Makşaril Auşev Toprağa Verildi
 
Pazar günü Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’ne arkadaşlarının yanına giderken Nalçik yakınlarındaki Nartan köyü civarında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden İnguşetya Cumhuriyeti’nin önde gelen insan hakları savunucularından önce inguşetya.ru, daha sonra inguşetya.org olan siteyi öldürülen Magomed Evloev’den devralan muhalif lider Makşaril Auşev dün toprağa verildi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Makşaril Auşev’in arkadaşı ve insan hakları savunucusu Magomed Hazbiev, Makşaril Auşev’in dün sabah doğduğu köy olan Surhahi Köyü’nde büyük bir kalabalığın katılımıyla defnedildiğini söyledi.
 
Makşaril Auşev’in öldürülmesi ile ilgili birkaç versiyon üzerinde duruluyor. Birinci versiyon, muhalif bir lider olan Makşaril Auşev’in politik duruşu sebebiyle öldürüldüğü yönünde.
Diğer versiyon olarak da, insan hakları ile ilgili çalışmalarından dolayı öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
İnterfaks haber ajansının bildirdiğine göre, Makşaril Auşev’in öldürülmesi olayı ile ilgili soruşturmayı Rusya Federasyonu Federal Başsavcısı Yuri çakya bizzat yönetecek.
Kabardey-Balkar Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da, Makşaril Auşev’in katillerinin ve olayın perde arkasının Kabardey-Balkar’da değil, İnguşetya Cumhuriyeti’nde aranması gerektiği belirtildi. Açıklamada, Makşaril Auşev’i Kabardey-Balkar’da kimsenin tanımadığı belirtildi.
Gözlemciler, Makşaril Auşev'in öldürülmesinin ileriye dönük olarak bölgede gerginliklere ve politik istikrarsızlığa sebep olacağını ifade ediyorlar. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.