Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Еvkurov: ' Prigarodniy'deki Yeni Yerleşim Yerlerinin Bütçesi Hazır'

İnguşetya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yunus-Bek Evkurov, Kuzey Osetya Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan Prigarodniy bölgesindeki yerleşim yerleri için 2010 yılında Federal program çerçevesinde 7 milyar rublelik bir kaynağın tahsis edildiğini açıkladı.

İnguşetya Cumhurbaşkanı Yunus-Bek Evkurov, Prigarodniy bölgesindeki 16 yerleşim yerinde yaşayan vatandaşlarla görüşmesinde, önümüzdeki yıl da 16 yerleşim yeri için Federal bir programın hazırlandığını, bu program çerçevesinde 7 milyar rublenin bu 16 yerleşim yeri için tahsisi edildiğini söyledi.

Yunus-Bek Evkurov, 7 milyarlık kaynağın öncelikli olarak 16 yerleşim yerinde okul, okul öncesi eğitim, spor salonları, spor sahaları, sağlık ocakları, hastanelerin inşası ve küçük ölçekli kuruluşlar ve hayvancılık ve çiftçilik ile ilgili kuruluşların oluşturulması için harcanacağını belirtti. Bu kapsamda 600 den fazla binanın inşası planlanıyor.

önümüzdeki yıl bölgede yaşayan İnguşlar ile Osetinler okullarda ilk defa birlikte eğitim görecekler.

Hatırlanacağı gibi, Prigarodniy 1944 sürgününden önce İnguşlara ait bir topraktı. Sürgün sürecinde Rusya tarafından Kuzey Osetya'ya bırakıldı. 1992 yılında Prigarodniy bölgesinde İnguşlar ile Osetler arasında çatışmalar yaşanmış ve bölgede yaşayan inguşlar mülteci durumuna düşmüşlerdi. (KAFKASEVİ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.