Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Diasporadan, Çerkes Olimpiyatlarının Soçi-2014'e Entegre Girişimine Tavır


ürdün Adige diasporası tarafından kurulan  "Kafkasya'daki Adıgelerin Dostları" adlı sivil toplum kuruluşu çerkesya-2012 olimpiyatlarının Soçi'de düzenlenecek 2014 Kış Olimpiyatları çerçevesine dahil edilmesine karşı olduklarını duyurdu.

Kavkaz Uzel'in bildirdiğine göre, Dünya çerkes Olimpiyatları çerkesya-2012 orgazitörlerinin, bu olimpiyatların "Soçi-2014" olimpiyatları içerisine alınması taleplerine karşılık veren "Soçi-2014" olimpiyatları Organizasyon Komitesi Başkanı Dimitri çernişenko, çerkesya-2012'nin "Soçi 2014" olimpiyatları programının bir parçası olması önerisinde bulundu.

çerkesiya - 2012 olimpiyatları projesinin sorumluları olan Kabardey-Balkar Adige sivil toplum kuruluşları koordinasyon kurulu Tarih Komisyonu Başkanı tarihçi Sufyan Jemuhov ve Kabardey-Balkar Abhazya gazileri derneği başkanı Aleksey Bekşokov " Soçi-2014" Organizasyon Komitesinin önerisini projenin realize edilmesi için pozitif bir adım olarak değerlendirdiler.

çerkesya-2012 organizatörleri şimdiye dek Rusya Federasyonu'nun Sank-Petersburg, Moskova ve Soçi şehirleri ile Amerika New Jersey'de, Türkiye Ankara'da ve ürdün Amman'da çerkesya-2012 ile ilgili sunumlarda bulundular.

ürdün'deki prezentasyon sırasında  "Kafkasya'daki Adigelerin Dostları" adlı sivil toplum kuruluşunun başkanı Ruhi Şhaltuh, Soçi olimpiyatları ile ilişkili hiçbir çalışmayı kabul etmeyeceklerini söyledi.

Ruhi Şhaltuh, "Bizler hayatlarını anavatanlarının bağımsızlığı  özgürlüğü için feda edenlerin anılarına hakaret edenlere veya kahramanlarımızın kemikleri üzerinden oyunlarını oynamak isteyenleri desteklemeyiz" dedi.

çerkesiya -2012 projesinin sorumlularından Aleksey Bekşokov, Kavkaz-uzel'e yaptığı açıklamada, Türkiye, ABD ve Rusya Federasyonu'ndaki şehirlerde yaptıkları tanıtım sunumlarında çok olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.

ürdün çerkeslerinin görüşü, çerkesya -2012 olimpiyatlarının çerkes sporcular tarafından boykot edilmesi yönünde. Bu konuda Aleksandr Bekşokov konuyla ilgili olarak, “Bu görüşlerden birisi ve insanların bu konuda görüşünü söyleme hakkı var. Ancak diasporanın büyük çoğunluğu bizim görüşümüzü destekliyor” dedi.

çerkes Olimpiyatları çerkesya- 2012 projesinin, 2012 yılında, 12 günde, futbol, grekoremen, judo, voleybol, basketbol, boks, atletizm gibi 12 spor dalında yarışmalar düzenlenmesini öngörüyor. (KAFKASEVİ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.