Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

İnguş Cumhuriyeti'nde Patlamalar: 2 Ölü, 35 Yaralı
 
İnguş Cumhuriyeti'nde bugün meydana gelen patlamalarda 2 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı bildirildi.
İnguşetya'nın başkenti Nazran'da polis, bir binada bomba ihbarı almasının ardından harekete geçti. Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri burada kötü bir sürprizle karşılaştı. Binaya giren polis özel ekibi bombayı etkisiz hale getirmeye çalışırken, ani patlama meydana geldi. İlk patlamada Nazran Emniyet Müdürü Kazbek Latırev dahil on kişi yaralandı.
Yaklaşık 30 dakika sonra binada ikinci bomba patladı. İkinci patlamada da altı kişi yaralandı, bir kişi öldü. İnguşetya İçişleri Bakanlığı, binada bir kaç patlamanın olduğunu belirtirken, Rusya Başsavcılığı Soruşturma Komisyonu İnguşetya masası ise bölgede en az üç patlamanın meydana geldiğini duyurdu.
İnguşetya güvenlik güçlerine göre, olay polislere yönelik bir tuzak saldırısı. Rus haber ajanslarına konuşan İnguşetya güvenlik gücü yetkilisi, "Kimliği belirsiz kişi bizi arayarak bir evde militanların saklandığını belirtti. Bölgeye giden polisler bombayı etkisiz hale getirmeye çalışırken patlama meydana geldi. Daha sonra da birkaç bomba yine patladı: bu patlayıcı maddeler orada saklanmıştı." dedi.
İnguşetya İçişleri Bakanlığı, olay sonucunda yaralı sayısının 35'e ulaştığını belirtti. Patlamalarda 35 kişinin de yaralandığı, bunlardan 22'sinin polis olduğu ifade edildi. Olayda Nazran Emniyet Müdürlüğü yetkilisi Magomed Haşiyev ile birlikte iki kişi hayatını kaybetti. Yaralananlar arasında İnguşetya'da polis savcısı Mikail Nalgiyev de var.
Başsavcılık Soruşturma Komisyonu İnguşetya masası sözcüsü Svetlana Gorbakova yaralılardan üçünün durumunun ağır olduğunu belirtti. İnguşetya Cumhuriyeti Savcısı Yuri Turıgin, bölgedeki patlamayla ilgili: "Terör örgütlerine yönelik güvenlik güçlerinin yoğun mücadelesine bazen bu tür 'tepki' veriliyor." (CİHAN)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.