Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

İsrailli Çerkesler Hayfa'da Soykırımı Protesto Etti

İsrailli çerkesler, çerkes soykırımının 146. yılında Rusya'nın Hayfa Konsolosluğu önünde toplanarak soykırımı ve Soçi olimpiyatlarını protesto ettiler.

Gözlemciler etkinliğin özelliğinin, İsrail'in kontrolü altındaki Filistin toprakları üzerinde ilk kez Rusya'ya ait resmi bir mekan önünde böyle bir protesto gösterisi yapıldığını belirtiyorlar. Göstericiler “özgür çerkesya; Şimdi”, “Soçi Olimpiyatlarına Hayır”, “çerkes soykırımı tanınsın” yazılı Arapça, İbranice, İngilizce ve Rusça olmak üzere dört dilde yazılmış dövizler taşıdılar.

Etkinliğe önderlik eden gençlerinden Baybars Şogen, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Kfar Kama ve Reyhaniye'ye yerleşen çerkeslerin İsrail devleti kurulduğunda da köylerinde kalmaya devam ettiklerini, sayılarının 3500 olduğunu söylüyor. Şogen, geçen yıl da protesto yapmak istediklerini ancak başarısız olduklarını, ancak önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı gösteriler gerçekleştireceklerini belirtti. (KAFKASEVİ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.