Arama

Kadirov'dan Türkiye'ye Suçlama
Rus destekli çeçenistan yönetiminin lideri Kadirov, çeçen direnişinin liderleri Doku Umarov ve Movladi Udugov’un Türkiye’de saklandığını öne sürdü.
Kadirov “Türkiye’de lüks içinde yaşıyor ve koruma altındalar. Bunu yapan ülkeler sorunlar yaşayacaktır” dedi.

Bağımsızlık yanlısı çeçenlerin önde gelen isimlerinden Ahmed Zakayev’in bir konferans için gittiği Polonya’da gözaltına alınmasının ardından, çeçenistan’daki Rusya destekli yönetimin Başkanı Ramzan Kadirov, Türkiye’yi çeçen direniş liderlerini saklamakla suçladı. Moskovo’dan yayın yapan Rossiya 24 kanalına konuşan Kadirov, “Zakayev nihayet yakalandı. Ancak yakalanması gereken başkaları da var. Movladi Udugov ve Doku Umarov gibi isimler Türkiye’de saklanıyor. Oldukça iyi şartlarda, lüks yerlerde yaşıyorlar. Koruma altındalar. Bu insanlara niye böyle davranıyorlar? Bu ülkeler sivilleri öldürenlerin topraklarında kalmasına niçin izin veriyor? Bunu yapan ülkeler ve halkları kendi topraklarında sorunlar yaşayacaktır. Biz bu haydut ve teröristleri topraklarında saklayanlardan bu isimlerin yakalayıp bize teslim etmelerini istiyoruz. Onları yasalar uyarınca cezalandıracağız” diye konuştu.

Zakayev’in Polonya'da gözaltına alınması sonrasında açıklama yapan Kadirov kendisinin Rusya’ya teslim edilmesi çağrısı yaptı. Ancak çeçen lider birkaç saat gözaltında tutulduktan sonra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Londra’da sürgünde yaşayan Zakayev mahkeme sonrası “Polonya benim favori ülkem oldu. Her zaman ziyaret edeceğim“ demişti.
(VATAN)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.