Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Kafkasya'da ayrılığın sorumlusu bulundu(!)

Murat Hazine


Kafkasya'da, liderliğin Doğu cephesi Komutanı Aslambek Vadalov'a devri, devir ilanının yalanlanması, ardından dört komutanın Dokko Umarov'a biatını çekmesi ile başlayan süreç devam ediyor.
  İşte biatlarını geri çeken Aslambek Vadalov, Tarhan Gaziyev, Hüseyin Gakayev ve Mühenned'i görevlerinden aldıklarını ilan ederek, kendilerine şeriat mahkemelerinde yargılanmak üzere teslim olmaya çağıran "Kafkasya Emirliği" lideri Dokko Umarov'un, ayrışmanın bütün sorumluluğunu Komutan Mühenned'e yüklediği konuşmadan satır başları:

"Fitnenin başı Komutan Mühenned" İddiası

"Bugün, size doğrudan İnternet aracılığıyla seslenmek istiyorum, eğer bir başka olasılık söz konusu olsaydı (Allah yüreğimde ne olduğunu görüyor ve amacımın ne olduğunu biliyor) bunu yapmazdım ancak burada aramızda sizi temsil eden kardeşiniz Muhanned için bu çağrıyı yapmak zorundayım. Bizim ve sizin kardeşiniz Muhanned'e bakarak sizin hakkınızda bir kanıya varırız. Ben, kendim, sizin Muhanned'in burada ne gibi bir fitne meydana getirdiğini bilmenizi istiyorum."

"İmtihanları Allah'ın cezası olarak göstermeye kalktı"

"Hepimizin Emirlik bayrağı altında bir araya geldiği, tağutu kaldırdığı, kendimizi temizlediğimiz, sözlerimizle ruhlarımızda olanları eşitlediğimiz, Emirliği ilan ettiğim ilk günden beri Muhanned kendisini Emirlik karşıtı olarak ortaya koydu.

Muhanned Mücahidlerin arasında olduğu her yerde Mücahidlere Emirlik ilan edildikten sonra Irak ve Afganistan Cihadının durma noktasına geldiğini ve bu ilandan sonra Allah tarafından büyük bir cezanın geldiğini iddia etti ve ileri sürdü. Allah'dan gelen imtihanları O bize Allah'ın cezası olarak sunmaya çalıştı. "

"Beni öldürtmek İstiyor"

"Bugün, Muhanned büyük Emir Tarhan Gaziyev'e Kafkasya Emirliği Emir Ebu Osman'ı ortadan kaldırmanın onlar için farz el ayn olduğunu söyliyor.

Eğer bu adam sizi temsil ediyorsa, Şeriat ve Kur'an bilen biri olarak O böyle bir şeyi nasıl anlatabilir bilmiyorum. O nasıl bana şahsi olarak bu sene ilk toplantımızda, aramızdan ayrılan sevgili kardeşimiz Magas hakkında Onun kötü bir kardeş olduğunu söyleyebilir bilmiyorum.

Bu bir gıybet değil midir? Allah'a yemin ederim, kardeşlerim, Muhanned'in burada oluşturmakta olduğu fitneler hakkında büyük bir isteksizlik duysamda sizi bilgilendirmeye mecburum."

"Mücahidleri Bana Karşı Kışkırttı"

"Allah'a yemin ederim, bu fitne o günden itibaren başladı. Bu fitnenin organizatörü ve kışkırtıcısı tam olarak kardeşimiz Muhanneddir. Bir yıl önce, Muhanned hakkında Dağıstan Cephesinden bir kaç defa bilgilendirildim. Bu raporları Askeri Emir Magas'dan da alıyordum. Ancak sizin sahip olduğunuz Kur'an bilgisi, Arapça dili ve Allah'ın bize verdiği her şey hakkındaki bilgilerinize duyduğum saygıdan dolayı durumu kötüleştirmek istemedim.

Bugün, fitne şu şekilde ilerledi ki O bütün Mücahidleri küfür işlemeyen Kafkasya Emirliği Emirine olan Beyatlarını geri çekmeleri için teşvik ediyor ve Mücahidlerin bu Emiri ortadan kaldırmalarının dini görevi olduğunu iddia ediyor."

Dokko Umarov'un açıklamalarına karşılık, Emir Mühenned suskunluğunu korurken, iki tarafın aracılar vasıtasıyla dahi birbiriyle görüşmediği biliniyor.(TIMETüRK)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.