Arama

Kadirov: Baskını Zakayev Emretti

Rusya yanlısı çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, geçtiğimiz günlerde köyüne yapılan baskının Ahmet Zakayev tarafından organize edildiğini iddia etti.

Rusya yanlısı çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, kendi memleketi olan Tsentoroy köyüne düzenlenen baskının Londra'da yaşayan çeçen Lider Ahmet Zakayev tarafından emredildiğini öne sürdü. Geçtiğimiz günlerde Kafkasya Emiri Dokko Umarov'a olan bağlılıklarını geri çeken üç Komutan tarafından çeçenistan Savaş Konseyi Lideri olarak seçilen Hüseyin Gakayev'in baskını düzenlediğini de öne süren Kadirov,  "Bu Zakayev'in bir planıydı. Zakayev, Hüseyin Gakayev'i lider olarak tanıma sözü vererek, Tsentoroy'a baskın düzenlemesini istedi." şeklinde konuştu. 

Köyüne düzenlenen baskın sebebiyle Zakayev'den intikam alacağını da söyleyen Kadirov, Kafkasya'daki savaşın bitmemesi için çaba gösterenlerin başarıyla ulaşamayacaklarını iddia etti.

Diğer taraftan, Ahmet Zakayev ve Hüseyin Gakayev arasında fiili bir ilişki olduğu bağımsız kaynaklarca doğrulanmazken, Ahmet Zakayev, Rus gazetesi Kommersant'a verdiği demeçte, Gakayev'in çeçenistan direnişini meşru zeminine çekmek için çabaladığını söyleyerek, çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti'nin yeni kabinesinin ve parlementosunun oluşturulacağını öne sürdü. "çeçen savaşçılar, Emirlik diye isimlendirilen tuhaf örgütle aralarına mesafe koydular ve çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti'nin meşru mücadele alanına geri döndüler." diyen Zakayev, Hüseyin Gakayev'i de lider olarak tanıdığını söyledi.

Ramazan Kadirov da bu tartışmalara dahil olarak, emirlik şeklinde bir oluşumun zaten var olmadığını, bütün bu isimlerin savaşın finansörleri tarafından oluşturulduğunu öne sürerek, "Umarov bir emir olmadığı gibi, ismi geçen şekliyle bir emirlik filan da yoktur. Bütün bu tabirler, finansörler tarafından uydurulduğu gibi, bu isimlerle cinayet işleyenler de ödül karşılığında çalışan kiralık katillerdir." dedi.
(TIMETURK)




Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.