Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Avrupa Parlamentosu'nda Çerkes Günü
Avrupa Parlamentosu'nda "çerkes Günü" organizasyonunu geleneksel olarak devam ettiren Avrupalı çerkesler Federasyonu, beşincisini düzenlediği bu yılki etkinlikte Türkiye'de ve Avrupa'da yaşayan çerkeslerin sorun ve talepleri üzerinden Avrupa Birliğindeki entegrasyon ve Türkiye'deki demokratikleşme sürecini ve Türkiye ile Avrupa'daki çerkeslerin durumlarını tartışmak üzere bir etkinlik düzenliyor.
AP milletvekili İsmail Ertuğ'un (SPD-Almanya) ev sahipliği ile düzenlenecek etkinliğe Avrupa Parlamentosu üyeleri, Türkiye'den ve Avrupa Birliği'nden uzmanların ve aktivistlerin katılımı bekleniyor. Almanya'dan, Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem özdemir, Türkiye'den, Anayasa Mahkemesi raportörü, akademisyen ve yazar Doç. Dr. Osman Can, Türkiye'deki çerkes Diasporası üzerine çalışmalarıyla da bilinen Bilgi üniversitesi Siyaset Bilimi Profesörü Prof. Dr. Ayhan Kaya, Jineps Gazetesi Yayın Kurulu üyesi araştırmacı-yazar ve DİçEG (Demokrasi İçin çerkes Girişimi) adlı sivil inisiyatifin sözcülerinden Yalçın Karadaş toplantıya davetli konuşmacılar arasında. Etkinlik, Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu binasında 30 Kasım Salı günü gerçekleşecek ve yaklaşık 3 saat sürecek.
Davetli konuşmacıların sunumlarıyla beraber katılımcıların fikirlerinin tartışıldığı bir toplantı da düzenlenecek. Katılımcı sayısı sınırlı olacağından iştirak etmek isteyenlerin önceden rezervasyon yaptırmaları gerekiyor. (KAFKASEVİ)



Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.