Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Kâzım Taymaz'ı Kaybettik...


TBMM üstün Hizmet ödülü sahibi eğitimci-yazar Kazım Taymaz tedavi görmekte olduğu hastanede hayatını kaybetti.

14 Ekim'de geçirdiği beyin kanaması sonrası kaldırıldığı Bolu üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yaşam destek ünitesine bağlı olarak yaşatılmaya çalışılan Kazım Taymaz, bugün akşam saatlerinde vefat etti.

Merhuma Allah'tan rahmet, akraba, sevenleri ve Kafkas camiasına başsağlığı dileriz. - KAFKASEVİ

 Kazım Taymaz Kimdir?

1925 yılında Düzce'de Kirazlı (Tseykohable) adlı Adige göçmen köyünde doğdu. İstanbul'da Endüstri Meslek Lisesi ve İnşaat Tekniker Okulu'nu, Ankara'da Erkek Teknik Yüksek öğretmen Okulu'nu (1952) bitirdi.
Tekniker okullarında öğretmen ve Teknik üniversite öğretim görevlisi (1977) olarak görev yaptıktan sonra emekliye ayrıldı (1990). 1964-1980 yıllarında İstanbul'da Seza üçer (Pooh) Hanım ve başka hemşerileriyle birlikte oluşturdukları "Köy çocuklarını Yükseltme Derneği" ve "Köy çocuklarını Eğitme Derneği" bünyesindeki çalışmalarıyla, çoğunluğu Kafkaslı olan birçok gencin öğrenim görmesini sağlamıştır. Abant İzzet Baysal üniversitesi'nin Teknik Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu'nda öğretim görevlisi olarak çalıştı. Kurmuş olduğu “Köy çocukları Eğitim Derneği”nin başarılı faaliyetleri sebebiyle 2007 yılında TBMM üstün hizmet ödülüne layık görüldü.
Mesleki çalışmalarına paralel olarak "Düzce postası", "Düzce'nin Sesi" gibi yerel gazetelerde ve İstanbul Kuzey Kafkasyalılar Kültür Derneği'nin organı "Kuzey Kafkasya" dergisinde de çeşitli yazıları yayımlanmıştır.

--------------

Kaynak: Sefer E. Berzeg, Kafkas Diasporasında Edebiyatçılar ve Yazarlar Sözlüğü, Samsun-1985

2500 çocuğun hayatını değiştiren adam (Tıklayınız)



Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.