Arama

Gullit, Terek Grozni'de...
Dünya futbolunun unutulmaz isimlerinden Hollandalı Ruud Gullit, teknik direktör olarak çeçenistan'ın Terek Grozni kulübüyle anlaştı.
Hollandalı efsane futbolcu Ruud Gullit, Rusya liginde mücadele eden çeçenistan'ın Terek Grozni kulübüyle 1.5 yıllığına anlaştı.
48 yaşındaki Gullit'in Rusya ligindeki ilk rakibi Zenit olacak.
Kulüple anlaşma sağlayamayan Victor Munoz'un yerine takımın başına getirilen Gullit, 1996 yılında futbolculuk kariyerine son noktayı koyup teknik direktör olarak Chelsea, Newcastle United, Feyenoord ve son olarak Los Angeles Galaxy'i çalıştırmıştı.
Hollanda ve dünya futbolunun unutulmaz ismi, 21 yaş altı Hollanda milli takımında da teknik direktör olarak bir dönem görev aldı.
Gullit'in yeni takımı Terek, geçen sezon Rusya ligini 11'inci olarak bitirdi.
Gullit, futbolculuk döneminde 1988'de Hollanda ile Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazandı. Milan'da forma giydiği 1989 ve 1990 yıllarında da takımının Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazanmasında da büyük rol oynadı.
2008 yılını Ağustos ayında Galaxy'den ayrıldıktan sonra takım çalıştırmayan Gullit, Avrupa'nın en iyi futbolcusuna verilen Altın Top ödülünü 1987 yılında kazanmıştı. (CNN TURK)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.