Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Kadirov’un kiralık katilleri Viyana’da yargılandı
Kadirov tarafından, muhalifleri öldürmek üzere görevlendirilen üç kiralık katil Viyana’da yargılandı, ikisi 16 yıl biri de 19 yıl hapse mahkum edildi, üçüncüsü çeçenistan’a kaçmayı başardı.
çeçenistan’ın Rus yanlısı Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov’un Avusturya’daki bir muhalifini öldürtmek için görevlendirdiği üç kiralık katil Viyana’da yargılanarak hapis cezalarına çarptırıldı. üç kiralık katil 13 Ocak 2009’da çeçen ömer İsrailov’u herkesin gözleri önünde işlek bir cadde üzerinde vurarak öldürdü.
Viyana’da öldürülen İsrailov’un, Kadirov’un eski korumalarından olduğu ve Kadirov’u Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine dava ettiği, Avusturya’ya iltica ederek Viyana’da saklandığı bildirildi. Moskova’ya bağlı bir politika izleyen Kadirov, ömer İsrailov’a çeçenistan’da iken ağır bir şekilde işkence etmiş.
Kadirov, Viyana mahkemesinin suçlamalarını reddederek mahkemeye katılmadı. Avusturya Anayasayı Koruma İstihbarat Teşkilatı ve Başsavcılık ise cinayet emrinin Kadirov tarafından verildiğini belirtti.
çeçenli kiralık katillere yardımcı olan Avusturyalı Otto K., cinayete ortaklık ve yabancı güçlere bir insanı teslim etme suçlarından ömür boyu hapis cezası aldı. ömer İsrailov’u öldüren iki çeçenliden Suleyman D. 19 yıl, Turpal-Aliy Y. 16 yıl hapis cezası aldı.
Kiralık katiller aslında ömer’i kaçırarak çeçenistan’a götürmekle görevlendirilmişti. Ancak 27 yaşındaki ömer’in direnmesi üzerine çıkan çatışmada öldürüldü. ömer İsrailov’u öldüren kurşunların dördüncü bir kişinin tabancasından ateşlendiği, Letscha B. isimli bu kişinin cinayetten sonra kaçmayı başararak çeçenistan’a ulaştığı bildirildi. Kadirov, Letscha B.’yi güvenlik teşkilatından yüksek bir mevkiye terfi etmiş.
(DüNYA BüLTENİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.