Arama

Aşrı Milliyetçi Rus Liderler Kadirov'un Misafiri
Etnik kökenli gerginliklerin son dönemde arttığı Rusya'da,  aşırı milliyetçi Rus örgütlerin liderleri, Başkan Ramzan Kadirov'un daveti üzerine çeçenistan'ı ziyaret etti.
Yasaklı "Slav Birliği" ve "İllegal Göç Karşıtı Hareketin" eski liderleri Dmitri Demuşkin ve Aleksandr Belov, "Ben Rus'um" yazılı tişörtlerle çeçen sokaklarında yürüdü. Kadirov'la "havayı yumuşatma" anlaşmasına varan liderler, çeçenistan hakkında olumlu şeyler de söyledi:

Moskova'nın güdümündeki Ramzan Kadirov'un daveti üzerine çeçenistan'ın başkenti Grozni'ye giden aşırı milliyetçi Rus örgüt liderleri, Kadirov'un yanı sıra Grozni Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü, çeçenistan Parlamento Başkanı ve Maliye Bakanı ile bir araya geldi.

Kadirov tarafından üst düzeyde ağırlanan, Grozni Belediye Başkanı ile balığa giden aşırı milliyetçi liderlerden Belov, "Bu ziyaret bir anlamda çeçenistan hakkında düşüncelerimi değişti, ancak çok da olağanüstü bir şey görmedim" derken, Demuşkin de gezinin olumlu havada geçtiğini söyledi.

Gazete.ru'nun haberine göre, çeçen yönetimi aşırı milliyetçi örgüt liderleriyle uzlaşma sağlama fikrini çok önceden ortaya attı. Geçen senenin sonunda Moskova'da patlak veren çatışmaların ardından ise planın derhal hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Rus milliyetçilerini havaalanından aldırtan Kadirov, korumalarını yollayarak misafirleriyle sabah 5'e kadar sohbet etti. Görüşmede çeçenistan'daki çatışmalardan son olaylara kadar birçok konuda fikir alışverişinde bulunulduğu yazıldı.

Habere göre, şimdiye kadar birçok ırkçı saldırıya adı karışan Slav Birliği adlı yasaklı örgütün eski lideri Belov, "Kadirov gerçekten örnek bir devlet yaratmış. Biz, Rus milliyetçileri, bizde de böyle bir düzen kurulsun istiyoruz. Ancak her şeye rağmen yine de çeçen aşığı değiliz" açıklaması yaptı.

çeçen yönetimi Rus milliyetçilerle uzlaşma girişimlerini sürdüreceğini, ilerleyen dönemde diğer liderlerin de Grozni'ye davet edileceğini açıkladı.
(turkrus.com)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.