Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Abhazya Dışişleri Bakanı Türkiye'de
Dün akşam havayoluyla Türkiye'ye gelen Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey Şamba ziyaretlerine başladı. Uçaktan iner inmez Abhaz diasporasıyla Selimiye'de geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştiren Sergey Şamba, katılımcılara Abhazya'nın içinde bulunduğu durumla ilgili detaylı bilgi verdi.
Sergey Şamba beş gün sürecek ziyaretinde Ankara, İstanbul, Adapazarı ve diğer şehirlerdeki  Abhaz diasporası mensupları ve bazı kurumlarla görüşmeler gerçekleştirecek.  Abhazya Dışişleri Bakanına Türkiye ziyaretinde Abhazya Parlamentosu milletvekillerinden Türkiye kökenli Soner Gogua ve Talih Hötüş eşlik ediyor.
Şamba'nın ziyaret amaçlarından birisi de Türkiye ve Orta doğu'da yaşayan Abhaz Diasporasının dönüş problemine çözüm aramak. Bilindiği gibi diasporadakilerin anavatanına dönmesi, Abhazya'nın en aktüel konularının başında geliyor. En son 2007 yılında diasporadan dönen  400 kişiye Abhazya pasaportu verilmişti.
Abhazya Dışişleri Bakanının Türkiye ziyareti 6 Haziranda sona erecek. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.