Arama

Şamba Ankara'dan Dünyaya Seslendi: 'Abhazya Bağımsızdır, Bağımsız Kalacak'
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sergey Şamba'nın katılımıyla düzenlenen 7. Geleneksel Abhaz Gecesi'nde bağımsızlık mesajları verildi.
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Şamba, Türkiye'nin ve Rusya'nın, Abhazya'nın bağımsızlığını tanımasının çok önemli olduğunu vurgularken, Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi Başkanı İrfan Argun ise "Türkiye'nin Abhazya'ya 15 yıldır takındığı tavra şiddetle karşı çıkıyorum" diye konuştu.
"7. Geleneksel Abhaz Gecesi" Ankara Hilton Otel'de gerçekleştirildi. Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi tarafından düzenlenen geceye, Emekli Genelkurmay Başkanı Doğan Güneş, TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, eski Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, eski Kültür Bakanı Agah Oktay Güner ve eski AKP Balıkesir Milletvekili Turan çömez de katıldı.
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sergey Şamba gecede yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaşayan diasporanın Türk halkıyla beraber kardeşçe yaşadığını ve birlikte mücadele verdiklerini söyledi. Abhazya'nın bağımsızlık mücadelesi verdiği bu önemli dönemde yardımlarını esirgemeyen Türk diasporasına teşekkürlerini sunan Şamba, Abhazya'nın bağımsızlık mücadelesinde tüm demokratik süreçleri işlettiklerini kaydetti. Türkiye'nin ve Rusya'nın, Abhazya'nın bağımsızlığını tanımasının çok önemli olduğunu kaydeden Şamba, konuşmasını "Abhazya bağımsızdır, bağımsız kalacaktır" sözleriyle tamamladı.
Kafkas - Abhazya Dayanışma Komitesi Başkanı İrfan Argun ise komitenin Abhaz - Gürcü sorununun barışçıl çözüme ulaşması için devletin bütün birimleriyle istişare içinde olduklarını ifade etti. Türkiye'yi gerek kendi vatandaşlarını, gerekse diasporanın çıkarlarını gözetmemekle suçlayan Argun, Türkiye'nin Abhazya'ya karşı takındığı kayıtsız tavrın kendilerini üzdüğünü dile getirdi. Argun, "Türkiye'nin Abhazya'ya 15 yıldır takındığı tavra şiddetle karşı çıkıyorum" diye konuştu.
Abhazya için bağımsızlık mesajının verildiği gecede, otantik enstrümanlarıyla mini bir konser veren Kafkasya Kadın Müzik Topluluğu "Gunda" oldukça beğeni topladı. (HABER7.COM)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.