Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

“Ukrayna, Gürcistan'a Silah Gönderdi”
 
Rusya'nın NATO özel Temsilcisi Dimitriy Ragozin, Ukrayna'nın, Gürcistan'ın Güney Osetya'ya yönelik askeri operasyonundan sonra çıkan çatışmalarda Tiflis'e silah yardımında bulunduğunu ileri sürdü.
Ragozin, Rus haber ajansı RİA Novosti'ye yaptığı açıklamada, Gürcistan'ın Güney Osetya'ya operasyonu 7 Ağustos'ta başlattığını hatırlatarak, ''Ukrayna'nın son silah yardımı 8 Ağustos'ta oldu'' diye konuştu.
Rus temsilci, Ukrayna'daki mühimmat depolarında yakın zamanda meydana gelen patlamalar ve parlamentonun Güney Osetya'daki çatışma bölgelerine silah gönderilip gönderilmediğinin araştırılması için soruşturma başlatılması kararı sonrasında feshedilmesi arasında bir bağlantı bulunduğu konusunda kesin bir yargıda bulunamayacağını kaydetti.
Ukrayna'da Güney Osetya'daki çatışma bölgesine silah gönderilip gönderilmediğini araştırmakla yükümlü Soruşturma Komitesi Başkanı Valery Konovalyuk dün yaptığı açıklamada, ''Parlamentonun komisyonun çalışmalarını engellemek için feshedildiği olasılığını göz ardı etmiyorum. Ancak biz kesinlikle soruşturmamızı tamamlayıp sonuçlarını kamuoyuna açıklayacağız'' demişti.
Ukrayna Savunma ve Güvenlik Konseyi, Konovalyuk'un iddialarını ''saçmalık'' olarak nitelemişti.
Rusya Başbakanı Vladimir Putin de 2 Ekimde Ukrayna Başbakanı Yulya Timoşenko ile yaptığı görüşmede konuya değinerek, ''çatışma bölgesine silah yardımında bulunmaktan daha büyük bir suç olduğuna inanmıyorum'' ifadesini kullanmıştı.
Putin, Ukrayna'nın, çatışma bölgelerine silah yardımı yapılmasını kabul edilebilir gören yaklaşımının da kendilerini rahatsız ettiğini belirterek, Ukraynalı askeri yetkililerin çatışma bölgesinde bulunduğuna dair ellerinde delil olduğunu söylemişti. (AA)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.