Arama

Moldova'da Hükümet Medya Savaşı Kızıştı
 
Moldova medyası, hükümetin basına ve muhalefete savaş açtığını duyurdu.
Orhei kentinde muhalif Liberal parti tarafından organize edilen ve Rus ordularının Moldova'dan çekilmesinin istendiği protesto mitinginde, partinin bölge başkanı Mihai Cirlig tutuklandı. Kişinev'de de polisin bir gazeteciye aşırı şiddet kullanması bardağı taşırdı. Moldova medyası, Cumhurbaşkanı Vladimir Voronin'in medya ve muhalefete karşı savaş açtığını bildirdi.

Bir kameramanın hükümet karşıtı bir mitingde çekim yaptığı sırada tutuklanması ve dört polis tarafından bayılana kadar dövülmesi Moldova medyasını çileden çıkardı. Muhalefet ve medya, parlemento seçimleri yaklaşırken basının ve muhalefetin üzerine yapılan baskıların daha sık olmaya başladığını, bazı önemli gazetelerin hükümet tarafındanda tehdit edildiğini açıkladı.

Haberlerde, hükümetin basın özgürlüğünü kısıtladığı, ülke gündeminin gerçeklerini yazan medyanın ise hükümet tarafında sıkışıtırıldığı belirtiliyor. çeşitli kuruluş ve sivil toplum örgütleri, baskılara rağmen miting düzenlemeye devam edeceklerini aktardılar. (CİHAN)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.