Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Moldova Transdinyester İçin Rusya'dan Yardım Bekliyor
 
Moldova Cumhurbaşkanı Vladimir Voronin , Transdinyester sorununu çözmek için Rusya'dan teklif beklediğini, çözüm için Rusya'nın harekete geçmesi gerektiğini belirtti.
Moldovalı lider, "Transdinyester sorununun çözülme süreci Moskova'nın insiyatifindedir" dedi. Voronin, Rusya'nın önereceği çözümün de herkes tarafından onaylanabilecek bir teklif olması gerektiğini kaydetti. Voronin, bu süreçte diğer katılımcılar ile birlikte beraber olma kaydıyla ilk adımı Rusya'dan beklediğini ifade etti.

Vladimir Voronin, Moldova halkının çoğunluğunun NATO'ya girmeyi istemediğini de aktardı. Gürcistan, Ukrayna, Azerbaycan ve Moldova'nın oluşturduğu GUAM birliğini de eleştiren Voronin, "GUAM 'a üye olduğumuz yıl boyunca hiç bir proje gerçekleşmedi. Belli amaçları olmayan kuruluşların manasını anlamıyorum. Onun için bu kuruluş içinde aktif olarak yer alışımızı durdurduk" diye konuştu. (CİHAN)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.