Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Ukrayna'dan Rusya'ya Silah Tepkisi
 
Ukrayna yönetimi, Rusya Federasyonu tarafından sık sık tekrarlanan 'Gürcistan'a silah sağlıyor' açıklamalarına sert tepki gösterdi.
Dün başkent Kiev'de bir basın toplantısı düzenleyen Ukrayna Dışişleri Bakanlığında Toprak Bütünlüğü Departamanı Müdürü Leonid Osavolyuk, “Uluslararası hukuka aykırı olarak Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri'ne silah sağlayan Rusya Federasyonu'dur. Ukrayna hiçbir zaman uluslararası hukuka aykırı bir şekilde Gürcistan'a silah sağlamadı” dedi.
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Leonid Osavolyuk Rusya Federasyonu'nun 1992 yılında imzaladığı anlaşamaya rağmen söz konusu cumhuriyetlere silah gönderdiğini, Ukrayna'nın uluslararası hukuk çerçevesinde Gürcistan ile askeri işbirliği içerisinde olduğunu ifade etti.
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Leonid Osavolyuk'un açıklamalarına Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığından şimdilik bir cevap gelmedi.
Hatırlanacağı üzere, Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin ve Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Ukrayna'yı Gürcistan'ı silahlandırmakla suçlamışlardı. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.