Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

BM, AB, AGİT'ten Kafkasya'daki Anlaşmazlıklara Erken Uyarı Sistemi
 
Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Avrupa Güvenliği ve İşbirliği Teşkilatı'nın, Kafkasya'daki analaşmazlıkları önceden uyaracak  bir mekanizma üzerinde çalıştığı bildirildi.
Cenevre görüşmeleri sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Avrupa Birliğinin özel temsilcisi Pierre Morrel, BM, AB ve AGİT'in bundan sonra Kafkasya bölgesinde olabilecek anlaşmazlıkları önceden uyaracak bir mekanizma üzerinde çalıştığını söyledi.
Pierre Morrel bu konuda yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu, böyle bir mekanizmanın Kafkasya bölgesinde güvenlik ve istikrarın sağlanmasında önemli bir rol oynayacağını ifade etti.
Hatırlanacağı üzere, Cenevre'de Kafkasya bölgesinin güvenliği ve mültecilerin durumunun ele alındığı görüşmelerin ilk raundu 15 Ekim'de, ikincisi 18-19 Kasım'da yapıldı. Cenevre görüşmelerinin 3. raundunun 17- 18 Aralık tarihlerinde yapılması planlanıyor. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.