Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

AGİT Başkanı: 'Cenevre Görüşmeleri Başarılı Geçti'
 
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı Finlandiya Dışişleri Bakanı Aleksandr Stubb, Kafkasya'nın güvenliği ve mültecilerin durumunun ele alındığı Cenevre görüşmelerinin başarılı geçtiğini söyledi.
AGİT adına açıklama da, AGİT'i Cenevre görüşmelerinde temsil eden Heykki Talvitie'den geldi. Heykki Talvitie 18 - 19 Kasım tarihlerinde Cenevre'de yapılan görüşmelerin başarılı geçtiğini, burada oluşturulan 2 paralel çalışma grubunun gayet iyi bir çalışma atmosferi yakaladığını söyledi.
Cenevre görüşmelerinin başarılı olmasını, tarafların birbirlerine saygılı davranmaları ve gereksiz polemiklerden uzak durmalarına bağlayan Talvitie, görüşmelere katılan tüm tarafların hazırlıklı geldiklerini de ifade etti.
Talvitie 4-5 Aralık tarihleri arasında Helsinki'de yapılacak olan AGİT Bakanlar toplantısında da Cenevre görüşmelerinin ele alınacağını belirtti.
Cenevre görüşmelerinin 3. raundu 19 Aralık tarihinde yapılacak. (KAFKASEVİ)
 
 

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.