Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Ukrayna Bu Yıl NATO'dan Ümidini Kesti
 
Rusya ile ilişkileri 2004 yılında gerçekleşen Turuncu Devrim'in ardından gerilen Kiev yarın başlayacak NATO- Brüksel zirvesinden umutlu olmadığını açıkladı.
Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdari Başkanı Viktor Baloha kendilerinin NATO üyeliği için son aşama olan 'üyelik Aksiyon Planı'na dahil edilmeyeceklerini anladıklarını, yarın başlayacak zirveden ümitli olmadıklarını ifade etti.
Ukrayna ICTV kanalına açıklamada bulunan Baloha, Ukrayna'nın üyeliği konusunda ittifak içindeki öncü ülkeler arasında fikir birliği olmadığını söyledi. Kiev, Ukrayna ve Gürcistan'da reform ve iyileştirme çalışmalarının desteklenmesi konusunda yumuşak bir karar çıkmasını bekliyor.
Nisan ayında Bükreş'te yapılan NATO zirvesinde Almanya, Fransa ve İtalya'nın karşı çıkması nedeni ile iki ülke üyelik aksiyon planına dahil edilememişti. ABD ve İngiltere'nin destekledikleri genişleme programı Gürcistan'ın toprak bütünlüğü, Ukrayna'da yaşanan siyasi belirsizlikler gerekçe gösterilerek erteleneceği tahmin ediliyor. (CİHAN)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.