Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

BM'de Ukrayna, Rusya gerilimi
 
Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Vitali çurkin, Ukrayna ile BM'de "diplomatik ve siyasi gerilim" yaşadıklarını belirtti.
çurkin, BM Gazeteciler Kulübünde yaptığı yıl sonu değerlendirmesinde, ABD ve İngiltere tarafından desteklenen, Ukrayna'nın 1932 - 1933 yıllarında Sovyetler Birliğinde yaşanılan kıtlığı Ukraynalılara karşı bir "soykırım" olarak göstermek isteyen karar tasarısının Genel Kurul gündemine alınmasını engellediklerini belirtti. çurkin, kıtlığı o zaman Sovyetler Birliğinde yaşayan tüm halkların çektiğini ve soykırımın asla söz konusu olmadığını belirterek, bu durumu Kurulun diğer üyelerine anlatmakta başarılı olduklarını söyledi.
çurkin, Gürcistan'ın Abhazya ve Güney Osetya ile ilişkilerinin de normale dönmesi gerektiğini belirterek, Rus birliklerinin her ihtimale karşı Abhazya ve Güney Osetya'da koruma görevi yapmaya devam ettiğini kaydetti. (CİHAN)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.