Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

AB, Minsk’ten Bir Kez Daha Abhazya ve G. Osetya’yı Tanımamasını İstedi
 
Avrupa Birliği'nin Belarusya’dan, Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri'nin bağımsızlıklarını tanımaması konusunda resmi olarak talepte bulundu.
İnterfaks’ın bildirdiğine göre, Avrupa Komisyonu'nun dış ilişkiler sorumlusu Benita Ferrero-Valdner yaptığı açıklamada, “Eğer Belarusya Abhazya ve Güney Osetya cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanırsa, Belarusya ile Avrupa Birliğinin ilişkileri bozulur” dedi.
Avrupa Birliği Komisyonu'ndan ismi açıklanmayan başka bir yetkili İnterfaks’a yaptığı açıklamada, Belarusya’nın Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanıması durumunda Avrupa birliği ile Belarusya ilişkilerinin çok zor bir sürece gireceğini söyledi.
Avrupa Birliği ile Rusya Federasyonu, Belarusya’ya Abhazya ve Güney Osetya konusunda baskı yapıldığı iddiasıyla karşılıklı olarak birbirlerini suçluyorlar.
Hatırlanacağı gibi, Belarusya Parlamentosu Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri'nin bağımsızlıklarını tanıyıp tanımama konusunu 2 Nisan 2009 tarihinde görüşecek. Belarusya Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarını tanıma konusunda kesin bir karar vermediklerini açıklamıştı. Şimdiye dek, Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerinin bağımsızlığını sadece Rusya Federasyonu ve Nikaragua tanıdı. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.