Arama

NATO: Rusya ile İlişkiler Önemli
 
NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, ittifakın Pakistan'la ilişkilerini derinleştirmesi gerektiğini söyledi.
De Hoop Scheffer, Macaristan, Polonya ve çek Cumhuriyeti'nin NATO'ya katılımının 10. yıl dönümü dolayısıyla geldiği Budapeşte'de, Afganistan'dan öteye bakarak, özellikle Pakistan'la ilişkileri derinleştirmenin gerekliliğini vurguladı.
İttifakın, seçimlere hazırlanan Afganistan'da, seçim döneminde ve sonrasında güvenlik için yeterli askeri varlığı sağlaması gerektiğine de işaret eden de Hoop Scheffer, NATO'nun Afgan ulusal ordusunun eğitimi ve donanımı konusunda kayda değer başarı sağladığını belirtti.
NATO Genel Sekreteri, Afganistan'ın ortak çıkarlarının bulunduğu önemli bir bölge olduğunu, ancak terörle ve korsanlıkla mücadele gibi başka alanların da var olduğunu anımsattı.
De Hoop Scheffer, NATO'nun Gürcistan ya da Abhazya ve Güney Osetya'nın tanınması gibi bazı konularda Rusya ile anlaşmazlıkları bulunduğunu da hatırlatarak, bu sorunların giderilmesi için Rusya ile ilişkilerin çok önemli olduğunu söyledi.
NATO Genel Sekreteri, "NATO-Rusya ilişkilerinin, genişleme, füze kalkanı ya da Kosova gibi konularda anlaşmazlıklara saplanıp kalmayacak kadar değerli olduğunu" ifade etti.
NATO, bu ayın başında, Moskova'nın Gürcistan ile geçen yazki savaşından sonra askıya aldığı ilişkilerini yeniden başlatma kararı almıştı. (AA)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.