Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Solana : ‘Belarusya, Abhazya ve Güney Osetya’yı Tanımamalı’
 
Avrupa Birliği Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Havier Solana, Belarusya’nın bugünkü tavrını koruyarak, Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri’nin bağımsızlığını tanımaması gerektiğini söyledi.
Brüksel’de gazetecilere açıklamada bulunan Avrupa Birliğinin güvenlik ve dış politika yüksek temsilcisi Havier Solana, Avrupa Birliği’nin bugüne dek Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri’nin bağımsızlıklarını tanımadığını ve gelecekte de tanımayacağını söyledi.
Havier Solana, Avrupa Birliği ile kim işbirliği içerisinde olursa Avrupa Birliğinin bu görüşlerini desteklemesi gerektiğini belirtti.
Solana, Avrupa Birliği’nin Belarusya ile bir diyalog başlattığını, bu diyalogun mutlaka devam etmesi gerektiğini de ifade etti.
Hatırlanacağı gibi, Belarusya Parlamentosu, Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri’nin bağımsızlıklarını tanımayı 2 Nisan 2009 tarihinde gündemine alacağını açıklamıştı. Ancak şimdiye kadar bu konuda bir ilerleme sağlanmadığı gibi, Belarusya yetkilileri Abhazya ve Güney Osetya’yı tanımayı Nisan ayında gündemlerine almayacaklarını açıkladılar. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.