Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Dağıstanlılar Kosova’nın Bağımsızlığını Olumsuz Değerlendiriyor
Dağıstanlı politikacı ve entelektüeller, Kosova’nın Sirbistan’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan etmesi ve dünyada birçok devlet tarafından tanınmasını ‘olumsuz bir gelişme’ olarak değerlendiriyorlar.
Kavkaz Uzel'e açıklamalarda bulunan Dağıstan Parlamentosu Uluslararası ilişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Kamil Dadviyev, "Ben Kosova’nın bağımsızlığını doğru bulmuyorum. Bütün bunları Amerika yapıyor ve bu yolla Avrupa’yı kontrol altında tutmak istiyor" dedi. Kamil Dadviyev, "Kosova’nın durumu dünyanın birçok bölgesinde sorunlara sebep olacak. Birlikte yaşayan halkların birçoğu Kosova’yı emsal göstererek bağımsızlıklarını ilan edeceklerdir. Doğal olarak o halklar da soracaklardır ‘Neden Kosova’ya bağımsızlık veriliyor da bize verilmiyor?’ diye" dedi.
Kamil Dadviyev, "Vladimir Putin'in dile getirdiği ‘İspanya’yla Bask bölgesi, İrlanda ile İngiltere arasında sorun yaşanacak’ tezine ben de katılıyorum. Abhazya ve Güney Osetya liderleri Kosova’nın bağımsızlığını ilan etmesinden sonra gerekli açıklamayı yaptılar. Şimdi sıra Rusya Federasyonu’nda. Rusya bu ülkelerin bağımsızlığı hemen tanınmalı" dedi.
 
Dağıstan Devlet üniversitesi öğretim üyesi Magomed Omarov da Kavkaz Uzel'e yaptığı açıklamalarda, bağımsızlığını ilan eden Kosova’nın başında eski bir savaşçının bulunduğunu hatırlatarak, “Şimdiye kadar Avrupa'ya giden narkotiğin büyük bir kısmı Kosova üzerinden gidiyordu. Şimdi bir de Avrupa’daki terörizmin merkezi olacak. Bunun finansmanını da Türkiye ve Arap ülkelerindeki kuruluşlar sağlayacak" dedi.
 
Dağıstan Devlet üniversitesi Hukuk Fakultesi öğrencisi Ruslan Racabov ise Kosova’nın bağımsızlığının Amerika ve Avrupa ülkeleri tarafından tanınmasını çifte standart olarak yorumladı. “Şimdi neden Amerikalılar ve Avrupalılar Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlığını tanımıyorlar?” diye soran Racabov, “BM Kosova konusunu görüşürken Genel Sekreterin tutumundan utandım. Böyle büyük bir teşkilatın başına neden böyle zayıf adamları getiriyorlar ki" dedi.
 
Hatırlanacağı üzere, 17 Şubat’ta bağımsızlığını ilan eden Kosova’yı ilk tanıyan ülke Amerika Birleşik Devletleri olmuş, arkasından da Avrupa ülkeleri Kosova’nın bağımsızlığını tanımışlardı. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.