Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

23 FSB Komandosu Öldürüldü ve Yaralandı
Dağıstan bölgesi Kizlyar'da dün «bütün gün ve gece FSB kuvvetleri ile direnişçiler arasında meydana gelen çatışmada 23 FSB komandosunun öldüğü ve yaralandığı bildiriliyor.
Shamilonline web sitesinin Kafkasya Emirliği kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Dağıstan bölgesi Kizlyar'da büyük bir askeri yığınak yapan Ruslar, bölgeyi gün boyu hem karadan, hem de havadan füze ve ağır topçu bombardımanına tabi tuttu. Şiddetli çatışmaların sürdüğü Kızlyar Bolshakovka ve Kuznetsovka çevresindeki ormanlık alana ise takviye asker ve zırhlı araç gönderildi.
Salı günü öğleden sonra, Rus askeri birliği karadan topçu atışlarına başlarken, havadan da helikopter desteği ile keşif uçuşları yürütüldü. Dün (21.Haziran.Salı) gece ise şiddetli çatışmalar
sabaha kadar devam etti.
Edinilen bilgiye göre bugün sabah saatlerinde Rus birlikleri ağır havan ve top atışlarına tekrar başladı.
Bu arada Kizlyar yerleşim biriminde askeri teçhizat ve araç yığınağı sürdürüldü. özellikle şehrin kuzey tarafında yer alan bölgede pek çok kontrol noktası oluşturuldu.
Haber kaynakları Kizlyar eteklerindeki ağır silahlarla donatılmış Rus askeri birliğine halktan  açıktan tepkiler verildiğini bildiriyor.
Küçük guruplardan oluşan gençlerin askeri birliklere «Allahu Akber!» sloganları ile tehtidler savurduğu, Kizlyar sokaklarında "cihat duyurularının", boyalı grafiti ve ilanların çoğaldığı bildiriliyor.
"Kafkasya Emirliği" haber kaynakları, bugün 7 FSB özel kuvvetler komadosu öldürüldüğünü,16 kişinin de ağır yaralandığını duyurdu.
Direnişçiler ile ilgili her hangi bir yaralı veya kayıp haberi henüz bildirilmiş değil.
Yerel Rus kaynaklarına göre, Kizlyar ormanlık alanı içinde yaklaşık 60 civarında gençten oluşan direnişçi var.




Sizde yorumunuzu eklemek için tıklayın.
Yorumlar
Tüm yorumları görüntülemek için tıklayın.
alceryiko islam - istanbul
24 / 06
Kafkasyada mücadele müslümanlarin zaferi ile sonlanincaya kadar devam edecek! Allahuekber!