Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Gaciyev: 'Milliyetçi Grupların Liderleriyle Görüşmek Havayı Yumuşatır'

Dağıstanlı sivil toplum liderlerinden Nariman Gaciyev Kafkas karşıtı grup liderleriyle yapılan görüşmelerin ilişkilere olumlu yönde katkı sağlayacağını düşündüğünü söyledi.

Regnum Haber’e açıklamalarda bulunan Nariman Gaciyev, “Kuzey Kafkasya yetkilileri yeni bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında Kafkas karşıtı söylemleriyle namlı milliyetçi liderler Kafkasya’ya davet ediliyor. Halklar arası zıtlaşmayı yumuşatma planı çerçevesinde bu kampanyanın etkili olacağı hesap ediliyor” dedi.

çeçenya yetkililerinin, azgın Rus milliyetçilerini davet ederek çeçenya’da paranın gittiği yerlerle ilgili spekülasyonların asılsızlığını gösterdiğini söyleyen Gaciyev, “İşte Grozni’nin fabrikası, işte ziraatı, işte inşaatı… dediler ve şüpheleri giderdiler. Liderler buradaki insanların genelinin normal olduğunu, uğruna ömür vermeye değecek keskin çelişkilerin olmadığını, basının abarttığı kadar çok hırsızlık ve cinayet vakasının olmadığını gördüler. Yetkililer kampanya için çok aktif çalıştı. Bu tecrübenin bütün diğer halklar için de tekrarlanması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Gaciyev şöyle devam etti: “Dağıstan’da iktidar temsilcilerinin liderlerle görüşme eğilimi ivme kazanıyor. Hükümet temsilciliği birinci başkan yardımcısı dün akşam liderleri davet etti, bir grup insan toplanıp konuştuk. Saat 9-10 civarı Devlet Başkanı uğrayıp bizlerle konuştu. Ardından İçişleri Bakanı gelip bir konuşma yaptı ve sorularımızı cevaplandırdı. Dağıstan yönetimi, grupların önemini anladığını ve bizimle birlikte çalışmaya gönüllü olduğunu bildirdi.” (KAFKASEVİ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.