Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

İbrahim Yağan: 'Geri Adım Attıramazlar'

Uğradığı saldırı sonucu başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Kabardey Balkar Hase Başkanı İbrahim Yağan Kafkasevi'ne yaptığı açıklamada, “Böyle saldırılarla bize geri adım attıramazlar” dedi.

Kendisine geçmiş olsun telefonu açan Kafkasevi yetkilisine açıklamalarda bulunan KB Hase Başkanı İbrahim Yağan, saldırıların kendilerini yıldıramayacağını belirterek, “Bu bana yapılan üçüncü saldırı. Biliyorum, yine soruşturma açacaklar, yine sonuçsuz kalacak. Bizi yolumuzdan vazgeçirmeye çalışıyorlar ama böyle adi saldırılarla bize bir milim bile geri adım attıramazlar” dedi.

Kendisine saldıran maskeli şahısları da, onların arkasındaki güçleri de iyi bildiklerini belirten İbrahim Yağan, Kafkasevi yetkilisine, onlarla kendi usulleriyle mücadele edeceklerini söyledi.

YAĞAN: “KABARDEY BALKAR'DA KİMSENİN GüVENLİĞİ YOK”

Kavkaz Uzel'den gazeteci Luisa Orezava'ya açıklamalarda bulunan Hase Başkanı İbrahim Yağan, öteden beri telefonla tehditler aldığını, bu saldırının üçüncü olduğunu belirtti. Şimdiye kadar açılan soruşturmalardan hiç bir sonuç çıkmadığını söyleyen İbrahim Yağan, önceki saldırılar sonrasında açılan soruşturmalar gibi, diğer sivil toplum yöneticilerine yönelik saldırılar sonrası açılan soruşturmalar gibi, Baksan Elektrik Santralı'na yönelik saldırı sonrası açılan soruşturmalar gibi bu saldırı için açılan soruşturmanın da sonuçsuz kalacağından emin olduğunu söyledi.

Saldırganların kriminal gruplara mensup olabileceğini ve bunun önemi olmadığını söyleyen Yağan, asıl hedefin bunların arkasındaki güçleri ortaya çıkarmak olması gerektiğini söyledi.

Saldırının sebebinin ülkedeki halkların barış içinde yaşamasını önlemek olduğunu ifade eden İbrahim Yağan, halklar arasında diyalog kurmak maksadıyla bir konferans düzenlediklerini, bu girişimin bazı karanlık güçleri rahatsız ettiğini söyledi. Cumhuriyette yaşayan, Balkarlar, Kozaklar, komünistler, Rus milliyetçileri... gibi farklı gruplarla temasa geçtiklerini ve konferans için tamamının desteğini aldıklarını belirten Yağan, “Bu saldırıyı yapanlar işte bu diyaloğun kurulmasını istemeyenlerdir. Kafkasya'da eskiden beri bir diplomasi geleneği vardır. Biz de bu yoldan giderek problemlerimizi çözmek istedik ama o karanlık odaklar buna karşı çıkarak işte böyle engellediler” dedi.

İbrahim Yağan toprak sorunu, halklar arası ilişkiler sorunu gibi önemli hiçbir sorunun çözülmediğini ve çözülmek de istenmediğini belirttikten sonra, “Mevcut halde Kabardey Balkar'da kimsenin güvenliği yoktur” dedi.

“ABHAZYA AYAKTA”

1992-1993 savaşında gösterdiği başarılar sonucu “Abhazya Kahramanı” ünvanına layık görülen İbrahim Yağan'ın uğradığı saldırı sonrası Abhazyalı siyasetçiler ve aydınlar tek vücut olarak ayağa kalktı.

İktidarı ve muhalefetiyle bütün siyasiler açıklamalarda bulunarak Yağan'a saldırıyı kınadılar ve saldırganların bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini istediler.

Abhazya Devlet Başkanı Vekili Aleksandr Ankvab, Abhazya Başbakanı Sergey Şamba, muhalefet liderlerinden Raul Hacimba ve Batal Kobahia saldırıyı kınayan siyasiler arasında.

Ayrıca Abhazya'nın önde gelen aydınları Lale çamagua, Oleg Domania, Stanislav Lakoba, Yelena Kobahia, Alhas Thaguaşev, Ayda Ladarya, Manana Gurgulia, Amanat Banova, Valeri Gurciva, Klimanti Cincolia, Daur Nackebya, Mariyeta Topçayan, Asida Lomia, Arda Yinalipa, Bela Tunçeva, Dalila Pilya, Liza Frankopula, David Pilya, Liana Kuarçelia, Manana Akistava, Ancela Kuçuberya, Mariyana Kurtsinya, İndira Bartsis de saldırıyı kınayan bir açıklama yayınlayarak suçluların en kısa zamanda adalete teslim edilmesini istediler.

Abhazya savaş gazileri örgütü ARUAA da yaptığı açıklama ile Yağan'a yapılan saldırıyı kınadı. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.
İbrahim Yağan-Tedavisi Sürüyor