Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Arsen Kanokov: 'Her Problem Moskova’dan Çözülemez'

Kabardey - Balkar Cumhuriyeti (KBC) Devlet Başkanı Arsen Kanokov, yerel yönetimlere daha fazla yetki verilmesi gerektiğini söyledi.

Regnum'un verdiği habere göre, Soçi’deki uluslararası ekonomi forumuna katılan KBC Devlet Başkanı Arsen Kanokov, bütün problemlerin Moskova’dan çözülemeyeceğini söyledi. “Bölgesel yönetimlere havale edilebilecek pek çok sorun var” diyen Kanokov şunları söyledi: “Zira bölgelerde nüanslar daha iyi görülüyor ve bölgeler şahısların, bölgesel yönetimlere daha çok güvenmesini istiyor. Eminim ki, bölgeler olarak başarılı olur, merkezi hayal kırıklığına uğratmayız” dedi.

Soçideki Uluslararası Ekonomi Forumu'nda yatırımcıların bölgelerdeki etkinliği incelendi. Kanokov’a göre bu etkinlik, büyük ölçüde yetkililerin yatırımcılara sağladığı şartlara ve yatırımcıların yetkililere ne kadar güvendiğine bağlı. Kabardey-Balkar Cumhuriyeti'nin, büyük bölgeleri görmeye gelen bütün yatırımcılara gerekli desteği verip buralara yatırım yapmalarını sağlayacağını söyleyen Kanokov, bunun alt yapısını hazırladıklarını ifade etti.

Kanokov, Kabardey-Balkar Cumhuriyeti ile Sberbank arasında imzalanan anlaşmanında çok önemli olduğunu, cumhuriyetteki işyerlerinin kredi portföyünün büyütüleceğini belirtti. Arsen Kanokov konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Rusya’nın en büyük bankalarından birinin, Kabardey-Balkar topraklarındaki yatırım projelerini aktif olarak finanse ediyor olması bizim için çok önemli. Sberbank ile çok yapıcı iş ilişkileri kurduk ve bunun devam edeceğini düşünüyorum.”

Toplantı hakkında da bir genel değerlendirme yapan Arsen Kanokov, Forum'da bölgelerin hızla gelişmesinin ele alındığını, uluslararası bütçe ilişkileri ve diğer finans araçlarıyla bağlantılı olan pek çok sorunun ayrıntılı olarak tartışıldığını söyledi. Görüşmeleri faydalı olarak nitelendiren Kanokov, “Meslektaşlarımızla fikir alışverişinde bulunmak ve Kuzey Kafkasya Cumhuriyetlerinin gelişim perspektiflerini görmemiz açısından iyi oldu” dedi. (KAFKASEVİ)

Z.K.

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.
Arsen Kanokov - Kabardey Balkar Cumhuriyeti Devlet Başkanı